10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Борисов: Габриел да каже ще има ли общо управление с ПП-ДБ

След като вчера обяви, че няма „никаква надежда“ за успешна ротация и общо управление с ПП-ДБ, днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече коментира какви са очакванията му към Мария Габриел като премиер.

„Не искам Мария Габриел да се чувства послушко като Денков“, каза той пред журналисти в Букурещ, където се провежда конгрес на ЕНП.

Борисов добави, че Мария Габриел трябва да подбере екипа от министри и – по думите му – нейно трябва да е решението дали да има или не общо управление с ПП-ДБ. „Тя трябва да каже: „Мога да работя с този екип, подпишете споразумението“ или „Не мога да работя, не го подписваме“.

Лидерът на ГЕРБ и днес се скара на партньорите си във властта, че прибързали с гласуването на оставката на Николай Денков. Той отрече да е в контакт с президента Радев, както и заяви, че няма да поиска от него да отложи старта на консултациите. По думите му държавният глава е разумен, няма да поиска да се замеси в политическата криза и до няколко дни ще свика консултации за съставяне на правителство с парламентарните групи:

„В случая той не ни е виновен. Виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха към изборите“, заяви Борисов.

Той добави, че преговори с ПП-ДБ все пак ще има в петък, събота и неделя.

 

Снимка: БГНЕС

Последни новини

- Реклама -