- Реклама -

- Реклама -

18.6 C
София
четвъртък, 28 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Борисов харесал Стилиян Петров за кмет на София

Стилиян Петров е бил за кратко сред фаворитите на Бойко Борисов да бъде издигнат за кмет на София от ГЕРБ-СДС, научи сензационно „Филтър“ от свои източници в спортните среди. Прославеният футболист, който бе дългогодишна звезда на „Селтик“ (Глазгоу) и се пребори с тежко онкологично заболяване, е сред най-харесваните спортисти не само у нас.

При това е сред малцината с безупречна биография, впечатляващо възпитание и истинска загриженост за хората. На 6 септември той организира благотворителен „Мач на надеждата“ на националния стадион с участието на наши и чуждестранни футболисти, а средствата от срещата са предназначени за страдащи от онкозаболявания.

Ентусиазмът на Борисов да лансира Стилиян Петров за столичен градоначалник бързо е бил попарен, защото футболистът няма софийска регистрация, което е пречка да бъде издигнат за кандидат. Борисов все още се колебаел на кого да заложи в София, а засега везните клонели към настоящия шеф на парламента Росен Желязков. Дипломираният юрист има богат административен опит, беше министър на транспорта, информационните съобщения и технологиите в периода 2018–2021 година. Освен това е участвал в изработването на редица концептуални и стратегически документи и програми в областите на електронното управление, местното самоуправление и местната администрация.

Кандидат-кметовете на ГЕРБ щели да бъдат обявени около 15 септември. Засега е сигурно, че Димитър Николов ще се бори за пореден мандат в Бургас, а в Поморие Иван Алексиев отново ще атакува стола на началник на местната власт.

 

Борис КРУМОВ

- Реклама -

Последни новини