23.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Борисов напусна пленарната зала: Не мога да слушам лъжите на Денков

Днес депутатите в Народното събрание обсъждат проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. Гласуването започна с лични нападки и коментари от страна на Николай Денков от „Продължаваме промяната“. Изказванията му разгневиха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който напусна пленарната зала.

В 13:00 часа Росен Желязков представи министрите в предложения кабинет и заяви: предложеният от мен състав на Министерски състав не е от поредните, а е от проверените министри

„Дефицитът на доверието и легитимността, дефицит на правоприлагането – това са само част от дефицитите, които правителството трябва да реши. Предложеният от мен състав на правителството има основна политическа задача да възстанови ефективното управление, за да се преодолеят три дефицита. През последните години българското общество преживява една от най-тежките кризи. Войната между институциите и фрагментирането на българското общество надхвърли партийните ядра. Кризата се трансформира в криза на демокрацията“, подчерта Желязков.

След него право на изказване получи Николай Денков, който коментира: „Само ние от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства в последните три години. Правителства, които осигуриха по-високи доходи на хората, икономическа среда за инвестиции, политическа подкрепа за редица заседнали закони”, каза още Денков.

Той допълни, че за пръв път в историята на България Световната банка ни постави в най-горната група на страните с високи доходи. И двете ни правителства бяха подкрепени в НС след трудни преговори. И двете правителства бяха успешни въпреки Ковид, енергийната криза и войната в Украйна. Наистина ли ГЕРБ ни предлагат същите министри, които предизвикаха протестите от 2020 и 2021 г. Това ли е най-доброто, което ГЕРБ може да представи? Това е правителство от типа забравете за бъдещето, няма как да подкрепим такъв кабинет”, аргументира се Денков. Докато той излагаше тезите си, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна пленарната зала.

Пред журналисти извън пленарна зала той обясни: „Не мога да слушам лъжи“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини