25.8 C
София
четвъртък, 13 юни 2024 г.

Борисов от Кърджали: Инфраструктура, образование, култура и нулева миграция, това мога да ви обещая


В този регион етническата толерантност трябва да бъде издигната в култ. Нищо по-страшно няма от разделението на религиите, това заяви пред актива в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Инфраструктура, образование, култура и нулева миграция, това мога да ви обещая, обърна се към множеството Бойко Борисов.

„Хората помнят възродителния процес – тогава имаше разединение между хората, намразиха се роднини. В този регион етническата толерантност трябва да бъде въздигната в култ. Няма нищо по-страшно от разделението“, изтъкна Борисов.

„Е такъв е регионът векове наред и така ще бъде. По-добре да правим дружба и приятелство, което на жълтите павета трудно се разбира. Те затова и не ходят по смесените райони. Ще направим всичко възможно там, където са кметовете на ГЕРБ и на ДПС хората да се чувстват максимално добре – спортна зала, булеварди да построим и това ще е общият успех на всички“, посочи Борисов.

Той призна, че е много лошо, когато нещо като конституцията го подкрепят и после е видно, че това не работи. Вината си е тяхна затова.

Борисов обърна внимание и на добросъседските отношения, а именно с Турция, особено в този район.

„Много е важно това за нас и винаги, когато ние сме управлявали, сме имали най-добри отношения с Турция.

Борисов припомни за Европейския съвет, който се проведе във Варна и който беше председателстван от Ердоган.

„Аз карам джипката, до мене като бодигард стои Ердоган, а отзад са тримата големи на ЕС. Това е добросъседство и ние ще го правим за хората и за нашето приятелство, защото съседите са вечни“, каза Бойко Борисов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини