31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Борисов отсече: Няма да подкрепим мандат на ДПС


Снимка: Христо Касабов/БТА (БТ)

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов отново заяви позицията си, че партията няма да подкрепи нито втория, нито третия мандат. 

Бойко Борисов е изпратил официален отказ до ДПС относно готовността за преговори за съставяне на правителство с втория мандат, се посочва в съобщение на пресцентъра на ГЕРБ. В писмения си отговор Борисов е препотвърдил позицията на ГЕРБ – СДС, че няма да подкрепи втори мандат при никакви условия.

„Оценяваме Вашите усилия като втора политическа сила да съставите кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание, но различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство“, пише Борисов в писмото.

Борисов към ПП-ДБ: Да не губим времето на хората и да вървим на избори

„Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание“, завършва председателят на ГЕРБ.

Припомняме, че по-рано от „Продължаваме-промяната-Демократична България“ и „Има такъв народ“ също заявиха, че няма да подкрепят втория мандат.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини