11.1 C
София
вторник, 23 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Борисов посъветва доскорошните партньори от ПП-ДБ да отидат на театър (ВИДЕО)

И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство след изборите само с тези две партии няма да има. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Делян Пеевски обаче допусна ГЕРБ и ДПС да имат дори над 161 гласа в следващия парламент и да управляват заедно. „Нека хората да решат. Може пък да имаме 161 и тогава ще мислим отново“, каза председателят на ДПС.

„Рано е да говорим за резултати от изборите. Нека хората да решат. Може да имаме пък 161 и тогава ще мислим отново“, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ДПС Делян Пеевски. На въпроса дали гледа към евроатлантическо мнозинство във формата както досега – плюс ПП-ДБ, той отговори: „Мисля, че то беше такова досега. Само колегите се опитват някак си да забравят тези 9 месеца. Те са незабравими, така че няма как да ги забравят“.

„От ДПС, ако някой бъде поканен, няма да приеме. Защото не искаме. След изборите ще решим какво ще правим. Нека видим кой колко ще вземе. Хората на кого ще гласуват доверие. Рано е да се говори. Не може да предопределяме вота на избирателите“, категоричен беше той.

Бойко Борисов коментира кандидата за служебен премиер Димитър Главчев:

„Не зная до този момент кандидатът за служебен премиер да е поискал срещи с кадри от ГЕРБ за назначаването им за министри, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор и ние го приемаме, но видяхме, че г-н Андрей Гюров го обявиха за предател, защото не бил говорил никой с него. Изобщо чухме много неща, различни от истината през последните дни. Това, което най ме радва и ме прави щастлив, е, че в тези 9 месеца сме повишили раждаемостта, жените ще ме разберат какво искам да кажа. Това правителство нещо много хубаво сме свършили.“

Лидерът на ГЕРБ коментира и законодателните промени, които спешно се наложи да направи парламентът заради Конституцията и избора на служебен премиер. И кой е направил предложенията за конституционната реформа? Аз имам добра памет за неща, в които съм участвал. Специално за Конституцията винаги сте чували, че подкрепям Христо Иванов и неговите предложения. Аз не съм участвал дори в разговорите, свързани с Конституцията, защото това е нещо, което се преподава в университета, учи се за него много години и имаме много добри конституционалисти. Не виждам нещо Христо Иванов да е виновен, не се променят закони, а се доизчистват детайли да им се пази мястото на хората, докато са служебни премиери, обясни Бойко Борисов.

„Калин Стоянов се справи добре с Шенген и с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариуса, също стана ясно. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков като министър. Нека да имат всички памет. Моята памет е, че имаше много ясни решения – и за Украйна, и за енергетиката, и за социалната сфера – пенсиите. Трите партии внасяхме заедно предложение и после го гласувахме заедно, заедно гласувахме и бюджета“, каза лидерът на ГЕРБ.

И посъветва доскорошните партньори от „Продължаваме промяната“ и Демократична България да отидат на театър.

„На мероприятието на ПП чухме какви ли не лоши неща за нас и в същото време след изборите пак сме щели да си говорим. Аз ги съветвам да отидат на една много хубава постановка „Език мой, враг мой“, да я изгледат. Ако продължат по същия начин, просто няма да си говорим повече“, заключи Бойко Борисов.

Последни новини

- Реклама -