14.1 C
София
вторник, 21 май 2024 г.

Борисов бие тревога: Парите ги няма


„За бюджета говоря от един месец. Когато говорих, че има проблеми в Министерството на финансите. Парите ги няма. Преди 2-3 дена ви казах, че Народното събрание трябва да прояви характер и да се вслушаме в доклада на Международния валутен фонд. Да спрем с това безумно харчене на пари, да си свалим дефицита, а вместо това се оказа, че няколко милиарда са похарчени в последните дни и са ни подвели, че имаме 9 млрд., а те са 6“, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това не е предизборно, казвам ви го с тревога, защото ние винаги сме държали да има резерв в държавата“, обясни той.

По думите му в следващите дни ще се види как се харчат парите от плана за възстановяване и устойчивост.

„Отново се връщам на своето предложение, което мисля, че колегите от ПП-ДБ трябваше да оценят дори да няма правителство. Мария Габриел и Асен Василев да останат в сегашния кабинет, за да може това, което във финансите са надробили да си го изсърбат, да си го поправят или да си понесат отговорността“, каза той.

„Аз се доверявах на това, което Асен Василев идваше и излагаше на срещите. Едва след това разбрахме, че 1,2 млрд. лв. са извадени от регионалното министерство, че всъщност са върнати само 400. Разбрахме за източването на енергетиката и много други неща“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„В българския народ има много хубави поговорки. Примерно: „Който нож вади, от нож умира“. „Който пачки вади, от пачки умира“. Мога да ви цитирам поне 4-5 такива народни мъдрости, които са много валидни към днешна дата“, каза Борисов.

Той поздрави новия финансов министър, че остави шефа на НАП Румен Спецов.
„Ако не бяха направили така само след седмица щеше да излезе, че когато е Асен Василев има пари за всичко, а то всъщност се оказа, че нито има за общините, нито има за енергетиката. Проблемите са изключително големи“, каза Борисов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img