- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ето кога ГЕРБ ще обяви кандидатите за София, Пловдив и Варна

Ще обявим кандидата ни за кмет на София, след като свърши ретроградният Меркурий. Това обяви лаконично пред медиите в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той не за първи път Борисов демонстрира, че се съобразява с последната дума на астрологията по подредбата и влиянието на планетите преди взимането на важни решения. И тъй като последният ретрограден Меркурий в Дева започна на 23 август и обхваща периода до 15 септември, това ще рече, че от утре нататък лидерът на ГЕРБ е свободен да обяви имената, които все още са енигма – кандидатите за кмет на София, Пловдив и Варна.

За кандидат за столичен кмет от месеци се спряга председателят на СОС Георги Георгиев, а наскоро се завъртя и името на шефа на парламента Росен Желязков. И по време на регистрацията на партията за местния вот в ЦИК бъдещият кандидат за столичен кмет беше описан като „подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика, който не е попаднал случайно на някаква позиция“, но без да бъде назовано името, което отговаря на тези изисквания.

След игнорирането на досегашния кмет на Пловдив Здравко Димитров-Зико от Борисов за втори мандат, което стана още преди месеци, се отдръпна и бившият пловдивски кмет Иван Тотев, който пък напусна партийния пост на лидер на партията в града. Решението огласи Изпълнителната комисия на ГЕРБ в началото на седмицата. По неофициална информация фаворит за Пловдив е бившата депутатка на партията Дани Каназирева.

За поста във Варна не е спрягано друго име освен това на Иван Портних.

Ръководството на партията вече одобри повечето кандидати за кметове и листи, като за пореден мандат ГЕРБ отново номинира успешните си управленци на местно ниво. Така партията издигна досегашните кметове на Бургас, Велико Търново, Враца, Стара Загора, Казанлък, Хасково, Смолян, подкрепи Златко Живков в Монтана, както и вече независимия Станислав Владимиров в Перник, след като той напусна БСП.

- Реклама -

Последни новини