10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Борисов: В рамките на 10 дни ще изготвим коалиционно споразумение

„В рамките на десетина дни ще изготвим коалиционно споразумение“. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. То ще е за следващите три години на управление.

„Внимателно прочетох техния меморандум. Ние сме отговорна партия. Повече в такива сглобки няма да участваме! В рамките на 10 дни ние изготвяме едно коалиционно споразумение. То започва от мандата, през МС, защото се явяваме на парламентарни избори не за регулатори, а за управление и състав на МС. Ще предложим пропорционално с еднакво носене на отговорност, с право на вето и нов преглед на министри”, каза Борисов.

„Първо започваме темата с министрите. Договаряме се за министрите – пропорционално, на базата на електоралната тежест, изразена през депутатите в парламента”, каза Борисов.

„Ще предложа на Петков да започнем с КЗК, защото това най-много му вади очите. Всичко трябва да бъде разписано”, допълни той.

„Понеже те са много голямо ръководство, нашият документ ще се мъчим да е съвършен и точен, но тогава ще го предоставим на колегите за обсъждане. Никой не ни е забил датата 6, 7 или 8 март. Денков си дава оставката, но както каза Христо Иванов до април имаме време. След това ще го обсъждаме с ПП. Крайният срок за разбирателство е два месеца преди евроизборите”, обясни Бойко Борисов.

„Ако темата за външно министерство тогава още стои, отиваме на предсрочни избори“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира и визитата на българската делегация в Украйна. „Зеленски очакваше военната помощ, която българският парламент гласува, а получи меч”, заяви той. „Доста конфузно се получи, но който се занимава с външни работи трябва да се готви малко повече, когато се правят подобни важни визити”, заяви Борисов.

„Когато се заговори от премиера Денков, че ще предостави на парламента да разгледаме съответното споразумение – двустранно между България и Украйна. Зеленски веднага каза какво има предвид – съвместно производство на оръжия, обучения и всичко останало. Това беше решено в парламента и трябваше да е вече в Украйна. Затова и ген. секретар на НАТО заяви, че няма планове за изпращане на войски в Украйна. ЕС няма решение за изпращане на войски в Украйна, заяви говорителят на ЕК. Самоволни, самохвални, желаещи да си използват последните дни да пътуват”, каза Борисов.

Последни новини

- Реклама -