12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Борисов за ПП-ДБ: Никой не е помагал на Путин повече от тях, заминаха 7 милиарда за Русия

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ и заяви: „3 години руски петрол с дерогация. Сега погледнете навън цените на дизела и бензина без дерогация – същите ли са? Същите са. Заминаха ли 7 милиарда долара за Путин? Заминаха“.

„ГЕРБ не приема услужливите медии на „Промяната“. Не задават нито веднъж въпрос трябва ли да се смени строителният министър, чийто син е кмет на „Подуяне“ от ПП. А майката е министър. Как пък веднъж не ви се откъсна от душата един такъв въпрос? Или как Георги Гвоздейков е министър, как Румен Спецов е шеф, как Вътев остана министър, как областните управители, с кое право, са от ПП в момента в Пловдив?“

„Та само за външния министър ви диктуват да питате. Защо да е това темата, защото вие я поставяте. Айде да поставим може ли майката на кмета на „Подуяне“ от ПП да е министър? Цялото строителство в България, цялата инфраструктура, АПИ, да е в ръцете й? Или Гвоздейков, аз нямам нищо против човека, харесвам го, но казва: „Днес се изключваме и аз вече не съм от ПП“. Но това за вас не е проблем. А вие ни питате нас. Хайде да бъдем малко честни, не са ви удобни тези въпроси, защото нямате отговори. Защото е очевадно какво целите. Защото услужливите медии направиха най-мечешката услуга на партията на „Промяната“.

Цялото изказване на Бойко Борисов може да гледате ТУК

„Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност“, продължи Борисов. И се насочи съм вноса на газ. „Аз не знам на тези хора откъде им дойде тази омраза, тази непрекъсната агресия. Вие виждате сега по газовите схеми – атакуваха газовия хъб „Балкан“, „Боташ“… атакуваха всичко. И точно тези камъни отидоха в тяхната градина. Оказа се, че те никаква диверсификация не са правили. Техните избиратели от ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 милиона кубика руски газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията?“

„3 години руски петрол, с дерогация. Сега погледнете навън същите ли са цените на дизела и бензина без дерогация?“

„Заминаха ли 7 милиарда долара за Путин? Заминаха. Какво ще обяснят на своите избиратели? Какви са тези глупости? Кой е помогнал на Путин? Никой повече от тях! И сега с тези комисии, които си правят, виждате, всичко излиза наяве. 10 месеца те не са направили нищо да прекратят този договор. Ние имаме 11 танкера платени до момента, и нито един от тях не е влязъл у нас. Само един от тях е в Турция. Това ли ще обясняват от ПП в кампанията“, коментира Борисов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img