- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Борисов за протестиращите енергетици: Така не може да се комуникира с български граждани (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов диалогът с протестиращите миньори и енергетици трябва да се случи без допълнително напрежение.

Той призова за разбиране и спокойствие и изрази мнение, че при при добра комуникация могат да бъдат защитени правата им. Борисов потвърди подкрепата си за министрите от кабинета, но смята, че начина на комунакация на правителството е грешен.

„Ако някой ги съветва да комуникират така с разгневена общност, не е правилно, защото това са български граждани. В края на краищата и на тях сигурно не им е приятно да възпрепятстват други граждани да си отидат по домовете и да си правят бизнеса. И както и на зърнарите ги помолих да не влизат в София и да блокират града, същото бих казал и на протестиращите сега“, каза Бойко Борисов, цитиран от БНТ.

„Искам пак да се обърна към премиера, правителството и миньорите: Блокирането не е изход, тормози много други граждани“, коментира Борисов. Той призова за диалог, който да успокои напрежението.

„Ако бях премиер, нямаше въобще да го докараме до тук. Преди три години представихме план с Томислав Дончев, съгласуван с Европейската комисия и синдикатите, всичко да стане постепенно. През това време дотирахме миньорите и въглищата. Да не се връщаме назад. Сега преговорите се водеха от колегите. Както виждате, не ни канят на среща. Ако някой ги съветва така да комуникират с разгневена общност, не е правилно. Надали на тях им е приятно да препятствят други български граждани да пътуват и да си правят бизнес. И както и на зърнарите им казах да не влизат в София, така бих се обърнал и към миньорите и енергетиците. Някои от нещата могат да бъдат чути и направени при добра комуникация. Просто трябва да се успокои разговорът и арогантното поведение. Не всички действия им са грешни, но начинът на комуникация е изключително грешен. Това, че набутаха фирмите там, е направило на хората впечатление. Това, че Асен Василев прие 36 заплати за тези, които искат да напуснат, е добре Просто трябваше диалогът да продължи, а да не се поставят хората пред свършен факт, допълни лидерът на ГЕРБ.

– Оставиха ни в петък вечерта да защитаваме Закона за енергетиката, а те отидоха на предизборна кампания. В ден, в който хиляди протестират, в парламента сме оставени сами“, каза Борисов по адрес на партньорите си от ПП-ДБ. Според него те са били длъжни да бъдат в парламента в този момент.

„Аз съм против депутат от една партия да става шеф на специални служби. Тези директори са назначавани по времето на управлението на президента Радев, Кирил Петков и Асен Василев. Работили са с тях. Там няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снимка. Всичко е изчегъртано.“

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -