12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Британското разузнаване: Русия губи по над 900 души дневно във войната

In this photo taken from video and released by the Russian Defense Ministry Press Service on Thursday, April 4, 2024, Russian soldiers at an undisclosed location in Ukraine. (Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Среднодневните загуби на Русия във войната срещу Украйна се увеличават с всяка изминала година. От началото на пълномащабното нахлуване броят на жертвите се е увеличил с над 500 души на ден, пише в публикация на британското министерство на отбраната в „Екс“ (доскоро „Туитър“), цитирана от Укринформ.

Британското ведомство се позовава на данни от разузнаването. В анализа се посочва, че от началото на инвазията през февруари 2022 г. насам руските сили понасят средно по 658 жертви (убити и ранени) на ден. Всяка година средният брой на дневните загуби (убити и ранени в бой) се увеличава – от 400 през 2022 г. до 693 през 2023 г. и до 913 през първото тримесечие на 2024 г.

„Това увеличение отразява продължаващата зависимост на Русия от масата за поддържане на натиска върху украинските фронтови линии“, смятат анализатори на разузнаването. В същото време експертите отбелязват, че през март средният дневен брой на жертвите в Русия е намалял със 74 души – до 913 души на ден.

Путин: Украинските загуби във войната са три към едно в полза на Русия

Британското министерство на отбраната посочи, че намаляването на руските загуби през март се дължи на по-малкото атаки срещу позиции на въоръжените сили на Украйна през последния месец.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img