31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

БСП искат да са „проводник на политическа стабилност“, не се страхуват от нови избори

В 11:00 часа при президента Румен Радев, за консултации се явиха представителите на „БСП за България“.

„Трябва да се търси политически компромис и диалог. БСП призовава за намиране на трудни, но мъдри решения. Ние приключихме с реформите и работим активно за консолидиране на лявото пространство“, заяви в началото на срещата Атанас Зафиров.

„Потенциалът за трети мандат не е изчерпан. Има възможности да се преодолее политическия егоцентризъм и да бъде създадено едно стабилно, пробългарско правителство, БСП не се страхува от избори. Ролята на пета политическа сила не ни подхожда“, допълни Зафиров.

„Ниската избирателна активност показва една огромна криза на доверие. Вчерашните частични избори също потвърдиха тази криза на доверието в политическите партии. Пред БСП има два пътя. Първият е удобен и лесен-това е да бъдем в опозиция, от която не зависи нищо. И другият е да работим за устойчива власт. Имаме смелостта да бъдем проводник на политическа стабилност. Дори партиите, които успяха да постигнат по-високи изборни резултати не могат да получат това доверие и реализират правителство. Ние сме доказали, че можем да бъдем проводници на доверие“. Атанас Зафиров приведе и като доказателство за стабилността и добрата преценка на партията фактът, че БСП подкрепи и излъчи една „силна политическа фигура“, която оглавява президентската институция – Румен Радев.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини