5.6 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

БСП при президента: Агонията може да бъде прекратена само с предсрочни избори (ВИДЕО)

Продължават политическите консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии, преди държавният глава да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Днес Радев вече разговаря с представителите на „Възраждане“, а сега е ред на БСП.

„Вие ясно позиционирахте своята роля в 49-то НС като опозицията на тази власт, но в същото време 49-тото НС има трудната задача да излъчи ново правителство.

Как оценявате остатъчния политически ресурс на това 49-то Народно събрание? Наистина да сформира устойчиво правителство, което да решава проблеми. Как преценявате, ако се стигне до 3 мандат ще предложите ли формула за съставяне на правителство или оставате на тезата, че решението на тези проблеми се състои в нови предсрочни парламентарни избори“, попита Радев лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Нашата позиция е ясна и категорична. Това правителство и мнозинство са вредни за държавата. Агонията може да бъде прекратена само с предсрочни избори“, категорична беше Корнелия Нинова.

Аргументите, които тя посочи за това са следните:

това правителство беше създадено порочно;
това правителство вместо да се бори с мафията, избра мафията и задкулисието
корупцията се записва със закони
приоритетите не са изпълнени
Шенген по въздух и вода е унизително за държавата ни
Еврозоната се отдалечава като възможност
планът за устойчивост не е ревизиран
инфлацията не е намалена
Лидерът на БСП посочи проблемите, които според нея остават нерешени – демографската катастрофа, ниското качество на здравеопазването, лошото ниво на образованието, монополи, картели, икономически лобита.

„Пренесоха властта в парламента, но убиха парламентаризма“.

„Ако това продължи още 9 месеца това означава още по-голяма несигурност и нестабилност, защото единствената им цел е да разпределят регулаторите, да овладеят съдебната система, но това гарантира на България несигурност и нестабилност. И мафията и задкулисието да вземат най-големите постове и да бъдат официализирани“.

„Предсрочни избори са изход от тази ситуация и не виждаме възможност в това народно събрание да бъде решена някаква друга конфигурация и заявявам, че ние няма да участваме в такива“.

 

Източник: БНТ

Последни новини

- Реклама -