31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

БСП се цепи на две до часове


С две БСП-та може да завърши днешния съботен ден, в който ръководството на партията ще се събира за да обсъжда подадената чисто формално оставка от Корнелия Нинова.


Доайенът Асен Димитров: Националният съвет може да изключи Корнелия Нинова от БСП


Досегашният лидер на партията наруши устава и вместо да подаде оставката си пред Националния съвет на БСП, както се изисква от устава, тя написа обръщение до всички членове на партията. Това на практика е опит с процедурна хватка Нинова реално да запази властта. Според кръгове от висшето ръководство на столетницата, Корнелия е решила да остане като председател, след като се яви на преките избори за шеф. До тогава тя има намерение да остави стола ѝ да бъде пазен от верния ѝ заместник-предстедател Георги Свиленски.


Георги Свиленски: В БСП се извършва вътрешен преврат


В новото временно ръководство на партията соцлидерката от село Крушовица е инсталирала и Иван Ченчев. За отношенията между бившия спортен журналист и Корнелия отдавна в партията се говори, че са особено близки.

В същото време отвращението от едноличния стил на управление, липсата на диалог и чуваемост на друго мнение от страна на Корнелия Нинова е застигнало и доскорошните ѝ сподвижници, които я крепяха на власт в лицето на Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов и други. Недоволните заедно с широк кръг от опозиционери в националния съвет щели да издигнат за председател досегашния заместник Атанас Зафиров, а за шеф на парламентарната група вместо Корнелия Нинова – Борислав Гуцанов

Така до довечера БСП, която стигна до мижавите 7 процента на парламентарните избори, най-вероятно ще се разцепи на две. Както преди време написа във фейсбук профила си бившия министър от правителството на Иван Костов Валентин Василев: „БСП на нас ни внедри много агенти от ДС, но ние им внедрихме Корнелия, която ще унищожи социалистическата партия.“

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини