- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

БСП утвърди Ваня Григорова като кандидат за кмет на София

„Вече имаме официално издигнат кандидат за кмет на София в лицето на Ваня Григорова“, обяви председателят на БСП-София Иван Таков на брифинг след заседанието на Градската конференция на организацията.

„Благодаря ѝ, че прие нашата номинация, това беше един дълъг процес с всичките районни конференции, които минаха“, добави той.

„Тръгваме в нелека битка за София, ние ще се борим най-вече за това „сглобката“, която се получи на национално ниво, да не позволим да се получи отново и в София“, заяви Иван Таков. Според него „вместо да се говори за бюджета на София и проваления мандат на ГЕРБ в общината, в момента си говорят за Паметника на съветската армия и трети март – теми, които не вълнуват софиянци в момента“.

„Градската конференция утвърди Ваня Григорова, по мое предложение, да бъде и водач на листата за общински съветници“, съобщи той, който ще бъде на второ място.

„Първият ни коалиционен партньор е на шесто място в листата, имаме гражданска квота на десето и 13-то място“, каза Таков. „От 20-то място нататък имаме още десетина места, запазени за гражданска квота и коалиционни партньори“, допълни той.

Ваня Григорова благодари за единодушната подкрепа от Градската конференция на БСП-София за номинацията ѝ за кмет и за категоричната подкрепа да води листата за общински съветници. „Очаквам подкрепа и от останалите коалиционни партньори, тъй като целта ни е обединение на левите сили, които са със социална насоченост в София, така че да можем да преборим нашите опоненти, чиято единствена цел е да продължат грабежа в София, който продължава 33 години и чиято основна идеология е „всичко е пазар“, заяви Григорова.

- Реклама -

Последни новини