- Реклама -

- Реклама -

-0.9 C
София
събота, 9 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

БСП внася предложение да се върне забраната за внос от Украйна

БСП внася в Народното събрание предложение отново да се върне забраната за внос от Украйна. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че хаосът е сектор “земеделие” се задълбочава. “Няма конкретни решения, има недоволство сред земеделците, има опит да ги настройват едни срещу други. Тази агония не може да продължава, секторът се нуждае от стратегически решения. Затова днес внасяме предложение НС да отмени решението си, с което вдига забраната за внос от Украйна и приеме обраното решение – да наложи забраната за внос едностранно както направиха Полша, Словакия, Унгария, а от вчера и Хърватия”, каза Нинова.

Според нея за повторната забрана не са сложили срок. “Може винаги НС са вземе обратното решение, когато проблемите бъдат преодолени. Въвеждането отново на забраната е безсрочна”, подчерта Нинова. Тя поясни, че предложението ще важи за забрана на внос на зърнени култури, плодове, мляко и месо и мед. “Тези сектори са най-засегнати, разширяваме обхвата”, каза Корнелия Нинова. Лидерът на БСП обясни, че ще иска решението да се гледа тази седмица. “Подкрепа очакваме от тези, които гласувахме и предния път – “срещу” забраната, но се надявам и вносителите да са поумнели малко”, добави Нинова.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -