10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бунт в „Да, България“! Искат смяната на Христо Иванов и ръководството

Избиране на нов Национален съвет и промени в устава на партията поискаха членове на „Да, България“, която е ръководена от Христо Иванов.

Несъгласните са от клуб „Девети декември“ – неформална организация в рамките на партията. В своя позиция до медиите от там настояват в дневния ред на Националната конференция на партията в събота да бъдат включени още две точки – за избор на нов Национален съвет и за промени в устава, които да позволят да допуснат председателите на местни организации като равнопоставени членове на Националния съвет, както и връщане на традицията за провеждане на вътрешни избори.

От клуба настояват Националният съвет на партията да се обнови, тъй като мандатът на Христо Иванов като председател изтича, а предстои да се вземат важни решения за явяването на европейските избори през юни. Той бе създаден преди две години, а сред членовете са Мануела Малеева, бившият депутат Калоян Янков, проф. Александър Кьосев.

В Националния съвет на партията влизат лидерът и поне 50 души, избрани от Националната конференция. Той формира общите политически позиции, приема политически програми, избира от състава си Изпълнителен съвет. В момента в него влизат Христо Иванов, правосъдният министър Атанас Славов, депутатите Божидар Божанов, Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова, общинските съветници Веселин Калановски, Бойко Димитров, и др.

Последни новини

- Реклама -