19.7 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Бурята продължава: Мълния удари мъж в София

Мълния удари млад мъж в София. Мъжът е на 30 години, а инцидентът е станал малко преди 19:00 часа, близо до бензиностанция в столичния квартал „Младост“-1.

Мъжът се е отървал като по чудо. По първоначална информация, младият мъж се е разминал с изгаряния по ръцете и по краката.

Екип на Спешна помощ е пристигнал на място и е оказал първа помощ на пострадалия, като мъжът е откаран към най-близкото медицинско заведение: Окръжна болница – УМБАЛ „Света Анна“.

Повече подробности за състоянието на 30-годишния мъж не се съобщават, а тепърва той ще бъде подложен на обстойни медицински изследвания и поставен под 24-часово наблюдение в болницата.

Токът буквално е преминал по тялото на 30-годишния мъж. Той е извадил невероятен късмет, защото мълнията е паднала до него.

В последните няколко часа в София е същински апокалипсис, а бурята не стихва. Градушка с размерите на орех удари първо столичните квартали Студентски град, „Мусагеница“ и отделните части на ж.к. „Младост“, където движението след 16:00 часа беше почти невъзможно.

Изненадваща градушка падна в късния след обяд в някои части на София. Тя не спира от часове, а задръстванията са огромни на някои булеварди. „Цариградско шосе“ беше блокирано към 19 ч. В един от столичните молове приземният етаж беше наводнен, също така беше наводнена и детска градина.

Градушка падна и в други столични квартали като „Дружба“ и „Надежда“.

Аварийните екипи на Столичната община извършват обходи на терен и реагират на сигнали във връзка с интензивния дъжд придружен с градушка над София. Екипите са реагирали на четири сигнала за завирявания в търговски обекти и един подлез.

Може да бъде изображение с 1 човек

Започнало е отводняване на транспортния подлеза на бул. „Цариградско шосе“ при търговски обект. Транспортният подлез е временно затворен за движение.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде, с изключение на автобусна линия №8, която е пренасочена към ул. „Искърско шосе“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини