- Реклама -

- Реклама -

8.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Четирима български строители са загинали на строеж в Хамбург

Четирима строителни работници загинаха при рухването на скеле на голям строителен обект в Хамбург. По данни на ДПА жертвите са българи. Агенцията се позовава на местната агенция за градско развитие.

Противопожарната служба съобщи, че при разчистването на отломките са открити четири тела и че всички работници, които по-рано бяха обявени за изчезнали, вече са открити.

8-етажното скеле се срути върху асансьорна шахта тази сутрин малко след 9 часа местно време. Височината на отломките достига до втория етаж на сградата, до която е било разположено съоръжението. „Основната трудност, разбира се, е в това, че има много елементи от скелето, които трябва да бъдат обезопасени“, заяви говорител на противопожарната служба. На мястото на инцидента работят около 150 спасители.

Следователи от хамбургската полиция вече са започнали първоначален оглед. „Въпреки това е много рано да се даде оценка за причината за срутването“, каза представител на силите на реда.

Инцидентът е станал в строителната зона „Юберзеквартир“ в пристанищния район „Хафен сити“, където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели. Това е една от най-големите строителни площадки в Хамбург. Според един от ръководителите на строежа, когато скелето се е срутило, на обекта са работили между 1300 и 1500 души.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -