10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Четирима отказаха да са министри в служебен кабинет

Четирима министри в оставка отказват да бъдат част от състава на служебен кабинет с премиер Димитър Главчев.

„Нямам намерение да бъда служебен министър. Димитър Главчев, който се очаква да бъде служебен премиер, не е говорил с мен”. Това заяви министърът на спорта в оставка Димитър Илиев след заседанието на Министерския съвет.

„Самият Главчев заяви, че служебният кабинет трябва да е политически неутрален. Аз съм част от изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“, което изключва по дефиниция участието ми в служебното правителство“, заяви регионалният министър Андрей Цеков.

„Аз съм с политически мандат, поради което се връщам в парламента“, заяви министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов.

Той припомни, че е част от ръководството на „Демократична България“ и ще се върне в НС като част от парламентарната група. Относно наследника си в правосъдното министерство Славов заяви: „Надявам се да внесе изготвения законопроект за съдебната власт и да го приемем“.

Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев заяви, че при този вариант не би участвал в състава на бъдещо служебно правителство, ако получи покана за това. Попитан какво би казал на своя наследник на поста и кои са важните политики, които трябва да бъдат продължени, Тагарев посочи: „Продължаването на помощта за Украйна срещу финансови компенсации и използването им за ускоряването на процеса по превъоръжаване на Българската армия“.

Земеделският министър в оставка Кирил Вътев отговори на въпроса дали би останал в служебния кабинет „Главчев“ така: „Нека да получа покана и ще го обсъдим, да видим как ще се развият събитията и ще преценим“.

Последни новини

- Реклама -