31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

CNN: Семейството на Байдън го убеждава да не се оттегля от изборите

Семейството на Джо Байдън го е призовало да остане в президентската надпревара и е обсъдило дали да уволни най-близките си помощници след слабото представяне на президента на САЩ в дебатите срещу Доналд Тръмп, пише CNN. 

Семейство Байдън – първата дама Джил Байдън, син Джо Байдън Хънтър и внуците му – се се събрали в президентската резиденция „Кемп Дейвид“ за предварително планирана среща, на която са призовали президента на САЩ да продължи битката за преизбиране. Един от съветниците е описал членовете на семейство Байдън като предлагащи своята „безпрекословна подкрепа“.

Според един от съветниците членовете на семейството са били явно разочаровани от екипа, подготвящ президента Байдън за неговия дебат с Тръмп. Те са обсъдили дали да уволнят някого и дали да направят промени в предизборния щаб.

Байдън е известен със своята лоялност и защита към близките си съветници и не обича да освобождава членове на екипа си. Към 30 юни не изглеждаше да има големи промени в персонала на кампанията му“, пише американската телевизия.

Семейното събиране идва в момент, когато Байдън и неговата кампания бяха изправени пред лавина от призиви към президента да се оттегли от изборите след президентския дебат по CNN. 

Според един съветник дискусиите са се фокусирали върху това как членовете на „клана Байдън“ могат да помогнат на президента, а не върху това дали той трябва да преразгледа кандидатурата си.

Припомняме, че много американски и европейски политици бяха изумени от неуспешното представяне на Джо Байдън по време на президентския дебат. Чуха се призиви за оттеглянето на Байдън от президентската надпревара, дори сред редиците на Демократическата партия. Самият Джо Байдън призна лошото си представяне на дебата с Тръмп. 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини