31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Циркът „Величие“: Заключени депутати и кашони с пари


Ивелин Михайлов, определян като „идеолог“ на партия „Величие“, е държал депутати заключени в хамбар в дома си за четири часа, „докато аз не се намесих, за да обясня, че задържането на депутати и лишаването им от комуникация представлява престъпление и търговия с влияние, което се наказва с лишаване от свобода от шест до десет години“. Това разкри пред бТВ Николай Марков, председател на парламентарната група на партията.

„Казах му, за да го предпазя някои от депутатите да не подаде жалба до прокуратурата. Един да го направи, отиваше в затвора“, продължи Марков пред изумената, но и много настъпателна водеща на сутрешния блок Мария Цънцарова.

По думите му Михайлов ги заключил в хамбар след гласуването в парламента за правилника за дейността на Народното събрание. Като председател на групата Марков отишъл и ги освободил от плена.

Според него Ивелин Михайлов подстрекавал хората да се саморазправят с депутатите. Мен да ме убиват и да ми отварят черепа. Това е към всеки, който не изпълнява това, което иска Ивелин Михайлов. Той иска Народното събрание да изпълнява неговия дневен ред. Утрешният ден може да станете свидетели на много жестоки неща, предупреди Николай Марков.

Бях лоялен докрай към Ивелин Михайлов, той първи наруши „клетвата“, че няма да идва в бТВ, каза още Полковника. „Беше издаден протокол, че съм председател на партията след изборните резултати. После един обикновен член (Михайлов – бел.ред.) казва, че не съм председател. Сега не знам имам ли партия, нямам ли, имам ли парламентарна група, нямам ли“, зачуди се той.

Това е документална измама, защото документите не са придвижени, допълни той.

Който идва на среща с Ивелин Михайлов пуска пари в кашони. Моля, който ходи на такива сбирки, да не си дава парите. Това не е партия „Величие“, а бизнесът на Ивелин Михайлов. Именно от там дойде и нашият конфликт – исках да отдели бизнеса си от партията, каза Марков

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини