- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Цветанка VS Хекимян в огледалото на морала

Вие нанесохте имиджова щета на Би Ти Ви, изстреля в упор Цветанка Ризова в лицето на доскорошния си шеф в медията Антон Хекимян. Сблъсъкът се състоя в предаването „Лице в лице“ и бе първата публична изява на настоящия кандидат за кмет на София в медията, чиито новини и публицистика доскоро ръководеше.

Автор: Кристина Патрашкова

Ризова получи куп похвали след интервюто, че е защитила честта на професията. Хекимян бе неубедителен във втората част на разговора, когато не показа специфични познания за управлението на града. Не че такива притежават останалите кандидати за градоначалници в столицата.

Цветанка Ризова срещу Хекимян е разговор за морала в журналистическата професия. Би Ти Ви изживява трудни времена, защото в очите на хората днес изглежда като медия, чийто началник е бил обвързан с конкретна политическа сила.

Забравят се обаче няколко много важни въпроса. Ако Хекимян е оказвал политически натиск върху колегите си, докато е работил в Би Ти Ви, защо те са мълчали? Ако са изпълнявали поръчки, не са ли част от покварата? Не е ли странно, че Хекимян като началник толерираше хората от „Продължаваме промяната“, а не от ГЕРБ? Защо Цветанка Ризова и колегите й замълчаха, когато Васил Терзиев се разхождаше в нюзрума на Би Ти Ви и разговаряше с тях, сякаш им е началник? Вярно ли е, че журналисти, които са били лява и дясна ръка на Хекимян в медията, в момента твърдят, че са били политически натискани от него? Кога всъщност усетиха репресията?

В цялата история невинни няма. Българинът обича да скача на някого, когато той вече не е фактор в професионалния си живот. Наистина ли всички журналисти, които днес са толкова възмутени от решението на Хекимян да се кандидатира за кмет, са чисти като сълзи? Никога ли не са правили компромиси? Не са ли защитавали със зъби и нокти определени лидери, срещу които по-късно са се обръщали? Дали тези завои не са били продиктувани от спиране на финансови кранчета?

Журналистиката е труден занаят и за жалост, моралът в нея е твърде спорен. Хекимян може да има много трески за дялане, но толкова перфектни ли са тези, които го нападат?

Иначе е добре Цветанка Ризова да бъде така настъпателна и морално ангажирана в разговорите си и с останалите кандидати за кметове. Ще бъде интересен тест за професионализъм.

 

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -