26.8 C
София
вторник, 18 юни 2024 г.

Да гласуваш на 104 години. Столетник пусна гласа си с машина


Най-възрастният избирател във Варна гласува машинно в училище“ Ал. С. Пушкин“. Хиньо Коларов е на 104 години и никога не е пропускал да даде своя вот. Казва, че досега е гласувал близо 100 пъти.

Хиньо Коларов пуска първата си бюлетина през далечната 1938 година. Тогава бил на 18 години. Макар че вече е трудноподвижен, той отива до избирателната секция с помощта на сина си, за да гласува и днес, съобщава БНТ.

Вие сте образец за младите хора, гордост за града ни и за всички млади, които не искат да гласуват, а би трябвало да гласуват“, каза Катя Христова – секретар на 44 секция в СУЕО „А. С. Пушкин“.

Без притеснения Хиньо Коларов избира да гласува с електронна бюлетина.

– Няма да срещнете никакви затруднения?

Хиньо Коларов: „Не!“

„Справи се страхотно. Нашите адмирации към тази възраст да гласува на машина, защото дори и младите хора се страхуват понякога да стигнат до машината“, коментира секретарят на 44 секция в СУЕО „А. С. Пушкин“. Възрастният мъж се надява следващите политиците да са почтени.

„За да изберем правителство, което да върши работа, а не служебни правителства. Без редовно правителство няма държавност, тежест няма“, обяснява Хиньо Коларов защо е важно да се гласува.

Най-възрастният варненски избирател отправи и съвет към политиците: „Да мислят за България, за която говорят, а не да се надпреварват кой кого да оскърби.“

Мъжът се надява да е здрав, за да може да гласува и на следващите избори.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини