20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Даниел Митов: Позицията на ГЕРБ по казуса „Сребреница“ не подлежи на съмнение

ГЕРБ не се намесва в работата на служебния кабинет и няма такива намерения. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в свое видеообръщение, изпратено до медиите.

„Интерпретациите по този тема са на политически партии, които губят обществено доверие и смятат, че връщането към определени наративи ще им донесе успех“, заяви още Митов.

„Точно тези партии успяха да изберат президента Румен Радев, гласуваха „против“ Ф-16 и „против“ американските ядрени централи. Точно тези партии пълнеха хазната на Путин в продължение на години през дерогацията за внос на руски петрол“, добави Митов.

Заместник-председателят на ГЕРБ припомни още, че посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Босна и Херцеговина през 2017 г. е първото на ниво министър-председател в двустранните отношения. То е част от интензивните усилия на България да съдейства за евроатлантическата интеграция на всички страни от Западните Балкани.

„Аз като външен министър съм подписвал възпоменателната книга в Сребреница. Позицията на ГЕРБ не подлежи на никакво съмнение по този казус“, категоричен беше Даниел Митов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини