19 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Дъщерята на Бриджит Макрон написа роман, разкри съкровени тайни на семейството

Типайн Озиер, 40-годишна адвокатка и доведена дъщеря на френския президент Еманюел Макрон, публикува дебютния си роман. Книгата е посветена на домашното насилие и закона.

Тифейн Озиер е най-малката дъщеря на президентшата.

Френската адвокатка се придържа към поговорката „пиши каквото знаеш“ за романа си „Assises“, който се отнася до френския термин за наказателен съд. Сюжетът е за млад адвокат в Северна Франция, който защитава жена, обвинена в убийството на нейния съпруг-насилник.

Озиер посвети книгата на известния си втори баща, като написа „На Еманюел, който ми показа, че нищо не е невъзможно. ”

В интервю за френското списание Paris Match преди излизането на книгата Озиер говори за връзката на майка си с Макрон. Това е един от редките случаи, когато тя коментира противоречивото начало на двойката.

Макрон е едва 15-годишен, когато се влюбва в омъжената си учителка по драма, Брижит Озиер, която е на 40 по това време. По-голямата сестра на Тифейн – Лоранс, даже е съученичка на Макрон по това време.

Бракът им разби семейството й, казва Озиер, въпреки че сега е в добри отношения с Макрон.

Озиер признава, е градските клюки около връзката на майка й и Емануел са я наранили жестоко – тя е едва 9-годишна.

„Научих много за човешката природа“, каза тя пред списанието. „Атаките, клеветата, присъдата. Все още не бяхме в ерата на социалните медии, но бяхме в малък град. Всички знаеха всичко.

От този период излязох с по-отворен ум, волята да продължа да се движа, докато намаляване на шума, повече толерантност към другите. Раздялата на семейството може да бъде скръб и възможност. Възстановяването му може да обогати живота ви. Имам любим баща и втори баща.“

Озиер също така отговори на злобни коментари, в които се предполага, че майка й е трансжена. През 2022 г. Брижит Макрон заведе дело срещу две дами, които твърдяха, че тя е родена мъж.

„Притеснявам се за обществото, когато чуя, че слуховете, че майка ми е мъж, се разпространяват в социалните медии“, каза тя . „Дързостта на това, което се твърди, и тежестта, която се придава на тези изявления. Всеки може да каже всичко за всеки и отнема много време, за да се върне назад.“

Що се отнася до нейния роман, Auzière казва, че е била нервна, преди да го покаже на майка си, която е учителка по френски.

„Тя ми направи най-големия комплимент, като ми каза, че го харесва, и също така призна, че е разстроена от себе си, защото не е разпознала таланта ми да пиша през всичките тези години“, каза тя.

Президентът, призна тя, все още не е прочел книгата: „Както можете да си представите, в момента той е малко зает.“

Романът „Assises“ от Типен Озиер е вече по книжарниците във Франция.

Източник: euronews.com

Последни новини

- Реклама -