- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Делян Добрев поиска оставка на кабинета

„Кога ще си признаете пълния провал в управлението и ще подадете оставка?“ С такъв апел към „Кирил, Асен и Денков“ се обръща депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който е изчислил, че тримата са на власт повече от две години и нищо от обещаното от тях не се е случило.

Той им задава 13 въпроса, с които фактически обосновава провала на управлението на ПП-ДБ. Припомняме, че Делян Добрев е единственият депутат от ГЕРБ, който гласува против правителството на Николай Денков.

А с днешния си пост е първият от ГЕРБ, който публично директно иска оставката му.

Преди седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подложи на унищожителна критика управлението на ПП-ДБ и зададе въпроса дали има смисъл да се подкрепя това правителство.

Борисов заяви, че упреците му към управлението са много и чака да мине ваканцията на депутатите, за да разговаря с партньорите в управлението от „Продължаваме промяната“ по различните проблеми и най-вече „поголовната смяна на кадри“ от страна на партията на Кирил Петков и Асен Василев. Предупреди също, че ГЕРБ може да се оттегли от кабинета „Денков – Габриел“, използвайки думата „сглобка“ за съвместното управление на партията му с коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Ето целия днешен пост на Делян Добрев във Фейсбук:

„Днес не се навършат 3 месеца, а се навършват 27 месеца и 25 дни, или 2 години, 3 месеца и 25 дни от „промяната“. Кирил, Асен и Денков станаха министри на 12.05.2021 година в стил Че Гевара. От тогава е все промяна…

Та по случай годишнината искам да задам няколко въпроса към ПП:

1. Нали бяхте почтени и нулево толерантни към корупцията? Защо парите от Европа по ПВУ се оказаха в сметките на съдружниците, учредителите, роднините и ортаците на ПП?

2. Защо всеки път като дойдете на власт, бензинът и дизелът скачат рязко?

3. Защо не изпълнявате закона за компенсация на горивата и не връщате по 73 стотинки на литър бензин и дизел от началото на 2023 година?

4. Защо инфлацията в България продължава да е двойно по-висока от тази в Европейския съюз?

5. Къде са хилядите инвеститори, които обещавахте?

6. Обещавахте, че няма да има нито един човек под прага на бедност. Всъщност, заради инфлацията хората под прага на бедност са рекорден брой. Защо?

7. Защо водите Булгаргаз към фалит? Има ли връзка това с бизнес интересите на основния ви спонсор – Сашо Дончев?

8. Нали щяхте да спирате 8 милиарда лева кражби на година и да върнете тези пари на хората. Това прави по 2000 лева за всеки пълнолетен гражданин на България. За две години – 4000 лева. Защо не върнахте парите на хората?

9. Защо теглите заеми като обезумели? Нали като се спрат кражбите щеше да има пари за всичко?

10. Какво стана със завода за електромобили в Ловеч?

11. Къде са магистралите, мостовете и тунелите, които така щедро обещавахте?

12. Къде са Шенген и Еврозоната?

13. Кога ще си признаете пълния провал в управлението и ще подадете оставка?

Ако ми отговорите задоволително на последния въпрос, може и да не ми отговаряте на останалите!

- Реклама -

Последни новини