15.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Делян Добрев: В борда на НЕК получават по 5-6 хил. лв. на час


Членовете на борда на НЕК за десетина заседания в годината вземат по 70 хил. лв., това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Според него при управлението на ГЕРБ те нямали право да получават възнаграждение, защото получават заплата другаде.

„А сега по 5-6 хил. лв. на час“, допълни още той. Добрев обвини, че ПП са декапитализирали „Булгаргаз“, намеквайки, че един от официалните им спонсори е Сашо Дончев, както и че продължава да се купува руски газ чрез посредници.

Според него за три години управление са усвоени едва 4% от европейските средства, а ако начело на този процес бе Томислав Дончев – те са щели да са поне 50%. „Дончев е най-добър в това“, категоричен бе Добрев.

Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевски – Асен Василев беше там. Караха ме да си оттегля предложенията, каза Добрев.

„Бойко Борисов не е присъствал на тези срещи. На тях бяхме аз, Асен Василев, Делян Пеевски и понякога Йордан Цонев. И ме убеждаваха да си оттегля предложенията. Кирил Петков може да си говори каквото си иска. Докога ще се учат от грешките си?“, коментира Добрев.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img