- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ден на траур в Царево в памет на жертвите от водното бедствие

Ден на траур в Царево в памет на жертвите от водното бедствие. До момента са потвърдени две жертви. Има информация и за още трима души в неизвестност. В знак на съпричастност в Бургас и Приморско са отменени честванията за 6 септември.

След потопа остава в сила бедственото положение по Южното Черноморие. Невижданите по количество валежи в района потопиха курортите на юг от Бургас. Най-сериозно пострадали са Царево, къмпингите Нестинарка и Арапя, Лозенец, Ахтопол, Варвара и странджанското село Кости, където паднаха над 320 литра на квадратен метър.

Оттичането на реките в посока към брега продължава, затова предупреждението за разливи остава, но обстановката постепенно се нормализира. Днес започва и разчистването на пострадалите райони. Щетите са за милиони. Има отнесени мостове и разрушени пътища.

Армията също се включва да помага. Доброволци от цялата страна се включват в помощ на засегнатите от водното бедствие. Властите призоваха доброволците да минават през кризисния щаб, за да бъдат насочвани към най-критичните райони. Има и предупреждение следващите 48 часа да не се влиза в морето, както и водата от чешмите да не се ползва за пиене.

- Реклама -

Последни новини