23.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Деница Сачева: Ако има зрялост, правителство ще се сформира

В миналото Народно събрание ние направихме всички възможни отстъпки, за да има правителство. Смятам, че ако има достатъчно зрялост и отговорност, правителство може да бъде сформирано, каза депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева на влизане в Народното събрание.

Тя обясни, че ГЕРБ-СДС остават на позицията, че България трябва да има стабилно правителство и то трябва да бъде с първия мандат на ГЕРБ. Съответно премиерът, външният министър и министърът на отбраната трябва да бъдат излъчени от ГЕРБ, добави Сачева.

По думите ѝ на председателски съвет не се очаква нищо, освен да бъде обсъдена каква ще е програмата на днешния ден в парламента.

За това как ще протекат преговорите с „Има такъв народ“ оттук- нататък, Сачева каза, че трябва първо да минат консултациите при президента и да бъде връчен първият мандат. Всеки ден има нови изявления на различните лидери, каза тя.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Цвета Караянчева заяви, че всички депутати трябва да мислят за България. „Хората очакват от нас наистина да работим, а не само да приказваме в зала. Мисля, че трябва да се избере комисия за преработка на правилника. Надявам се да водим смислени дебати и да свършим повече работа“, добави Караянчева.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини