35.8 C
София
четвъртък, 18 юли 2024 г.
Категории:

Деница Сачева след срещата с ИТН: Оставихме вратата отворена

Единственото сигурно нещо към този момент е, че ГЕРБ-СДС искат да направят правителство и да поемат отговорност, но подкрепа не е дадена на 100% от ДПС и ИТН. Това заяви пред медиите Деница Сачева от ГЕРБ след срещата с ИТН. „В този момент бездействието и красивите приказки не вършат работа“, напомни тя.

Сачева заяви, че все още няма новина, че ГЕРБ, ДПС и ИТН ще правят правителство заедно. „Колегите не са изразили ясна и категорична позиция за правителство“, уточни тя.

„С ИТН имаме покритие по определени политики, имаме и своите различия, но не сме получили отговори по отношение на парламентарна подкрепа. Ще видим какво ще се случи в утрешния ден и дали НС ще излъчи председател. Това е отговорът, който ще бъде най-ясен. Ако някой иска да носи отговорност, това се прави чрез действие“, каза още Сачева.

Разговаряхме по конкретните политики от нашата управленска програма. Съответно чухме какво мислят колегите от ИТН за политиките, свързани с енергетика, съдебната реформа. Оставихме вратата отворена за това да продължим разговорите си по политики, изтъкна Деница Сачева, която води преговорната група на ГЕРБ.

„Разговори, които касаят състав на правителство, конкретни имена, не са поставяни на дневен ред. ГЕРБ-СДС застава зад позицията, че страната има нужда от правителство.
Предложили сме формула, която се нарича „правителство на споделената отговорност“. Постъпваме отговорно, както към всички над половин милион граждани, които са гласували за нас, така и към всички, които искат стабилна основа и работещо правителство. Утре сутринта парламентарната ни група ще се събере, за да излъчи номинация за председател на НС“, заяви още тя.

Тя бе попитана дали „Величие“ ще се явят на насрочената среща днес.

„Получихме писмо от г-н Марков, който пожела да се срещне с г-н Борисов, но такава среща няма да се състои“, разкри Сачева.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини