13.8 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Денков даде на „Промяната“ два имота в центъра на София

Политическа партия „Продължаваме промяната“ получава два държавни имота за административна дейност в София, реши кабинетът в оставка на премиера Николай Денков. От публикуваната информация става ясно, че единият е за осъществяване на административните нужди на централното ръководство на партията, както и един за местната структура в столицата.

Имотите, в който ще се настанят ПП, представляват самостоятелни обекти, единият от които се намира в сграда на ул. „Христо Белчев“ №8 в район „Средец“, а вторият – на бул. „Витоша“ №12 в район „Триадица“.

„Продължаваме промяната“ отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите – частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване“, четем в решението на Министерски съвет.

От ПП са декларирали, че разполагат с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като същите ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди, няма да бъдат преотдавани под наем и преотстъпвани за ползване, както и че в тях няма да бъде осъществявана икономическа дейност.

Областният управител на област София трябва да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите.

Последни новини

- Реклама -