14.2 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Денков: До края на правителството остава малко, но задачите не намаляват

„До края на правителството остава около седмица, но задачите не намаляват. Тази седмица МС ще заседава в понеделник и сряда, за да свършим максимален брой задачи и да осигурим плавен преход към служебен кабинет“. Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков преди заседанието на Министерски съвет.

„Днес ще разгледаме 20 точки. Ще одобрим близо 32 млн. за 76 модернизирани вагона от „Дойче бан“ за БДЖ. Ще одобрим и 72 млн. за МОН и за общините. Те са за увеличаване на заплати в администрацията и за дейности на музеите, галериите, библиотеките и читалищата“, заяви той.

Според него това е само част от обещанието за увеличение на заплатите в администрацията. „Ще отпуснем 15 млн. от бюджета Министерство на здравеопазването за скрининг на заболявания, свързани с детското здраве и репродуктивното здраве на жените. Ще приемем реда за въвеждане на специализираната система за издаване на синя карта. Това са разрешителни за пребиваване на чужденците в България, като става дума за висококвалифицирани кадри“, коментира той.

На заседанието ще бъде обсъдено правителствено постановление за разпределение на 268 милиона лева от държавния бюджет за ръст на заплатите в редица структури в администрацията, сред които Агенцията за социално подпомагане, НОИ и НЗОК.

Последни новини

- Реклама -