10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Денков и Габриел обясниха как ще протекат преговорите

Мария Габриел и Николай Денков коментира начина, по който ще протекат преговорите за управлението между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„Смятам, че на този етап, това, което е важно, е да продължим да бъдем съгласни с принципите, механизма и приоритетите. След това ще стигнем до персоналния състав. Важно е да бъде отчетено свършеното. Важно е да имаме яснота къде има забавяне и какви са причините – и с тази рамка да отидем на преговори. Мисля, че следващите два дни ще бъдат ключови за преговорите“, заяви Габриел.

Бойко Борисов: Ако Габриел може да работи с Василев, да работи

„Аз лично ще остана вярна на правилото, че мълчанието е злато. Струва ми се, че за да си дадем шанс и преговорите да протекат в детайл и със солидна основа и посока, означава наистина да говорим по-малко. Когато има нещо, то ще бъде споделено пред всички“, допълни Мария Габриел.

„Имаме цялата основа, цялата предварителна информация, цялото разбиране както на сложността, така и на важността на процесите, които се случват в България, за да влезем конструктивно в преговори и да излезем с позитивен резултат. Това е, което очакваме за следващите няколко дни. Моля ви да бъдете търпеливи“, подчерта и премиерът Николай Денков.

Борисов: Габриел да каже ще има ли общо управление с ПП-ДБ

„Важно е да се влезе с конкретни документи, ясни приоритети и с желание да се постигне съгласие. Имаме входни документи, които бяха представени и от двете страни. Убеден съм, че и двамата имаме желание да проведем конструктивно преговорите. И това дава надежда, че ще има и положителен резултат. Първо ще видим къде е съгласието, къде има различие. Там където има различие – ще търсим компромис“, заяви Денков.

Денков в парламента след оставката: Изпълняваме всички точки от договореното

Мария Габриел допълни: „Хората, които сме в преговорните екипи сме хора, имащи опит, отстоявайки ценности и принципи, имащи ясна визия за България и смятам, че имаме всички шансове, излагайки си аргументите на едната и другата страна, да откроим механизма и начина, по който да вървим напред”.

Денков сподели: „Аз лично ще работя ротацията да стане с първия мандат и се надявам, че това ще получи подкрепа отвсякъде“.

Последни новини

- Реклама -