23.8 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Денков: Имам доверие на Габриел, искам да преговаряме (ВИДЕО)

„Искам да преговарям с хора, които са готови да продължат да работят по програмата за развитие. Винаги съм казвал, че имам доверие на Мария Габриел. Винаги съм казвал това. Вчера тя направи нещо, което не трябваше да се прави. Така не се прави в нито една нормална цивилизована държава. Защо го направи – нека тя обясни. Ако е готова – да се върне на преговорите, да се опитаме да възстановим доверието. Ако не може – отиваме в непознати води“. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков пред bTV.

Кирил Петков: Вчера се случи политическа измама

„Това е единствената възможност, която може да ни изкара позитивно от настоящата ситуация. Това е мое лично мнение, не съм сигурен, че другите политици от ПП са готови на такава крачка. Трезвият анализ на ситуацията показва, че друг позитивен ход няма. Единственият начин е да се върнем отново на правилния път, по който се търси съгласие. Ако някой трябва да тръгне в тази посока не сме ние – това са хората от другата страна. Не се моля на никой, нашият акт вчера беше много ясен – или ще работим по нашата програма, или България отива към неясно бъдеще. Никога не сме се молили на ГЕРБ-СДС“, допълни Денков.

Пълен хаос: Според ПП-ДБ ГЕРБ представил кабинет без тяхно съгласие (ОБНОВЕНА)

Николай Денков каза, че е изпратил декларация с несъгласие да бъде част от кабинета на Мария Габриел. Едно копие е изпратено в Народното събрание, а другото е при президента, посочи той. „Вчера до 13 ч. бяхме на преговори. В 13 ч. влезе пиарът на ГЕРБ-СДС, каза на преговорния екип „Време е“ и те станаха и си тръгнаха. Научих, че има списък с имена на министри от медиите, когато беше представен в президентството. Преди това и в личен разговор с г-жа Габриел и по време на преговорите изрично я попитахме нали няма да внесат имена, които не сме съгласували, тя каза: „Това няма да стане, това няма да съм аз“, каза Денков.

 

 

 

 

 

 

Той обясни, че решението на Габриел да занесе списъка с министри в президентството без да бъде съгласуван с ПП-ДБ съответства на интересите на мафията. По думите му преговорите са били прекъснати на финалната права. „Бяхме стигнали почти до края. Обсъждахме един-единствен министър и няколко възможности за второто лице и 3-4 параграфа, които трябваше да се уточнят по споразумението. През цялото време казвахме „нека да довършим този процес“, но някой друг дръпна шалтера и изпрати Габриел при президента с този списък“, заяви премиерът в оставка.

Бял пушек над президентството! Имаме правителство (ОБНОВЕНА)

„Все още се надявам, че разумът ще надделее, имаме още пет дни да довършим преговорите по разумен начин. Не я каня, казвам, че в този момент има един начин да излезем позитивно от ситуацията – да довършим преговорите по начин, който да бъде приемлив за двете страни с участието на лидерите, така че да има общо решение. През последните две седмици Борисов не вдигаше телефона на никой от наша страна, не участваше в тези преговори и сега най-вероятно ще се опита да прехвърли цялата вина за тази нелепа ситуация на преговорния си екип“, каза още Николай Денков. По думите му от вчера вечерта Денков не е разговарял нито с Мария Габриел, нито с лидерите на ПП-ДБ.

 

Последни новини

- Реклама -