- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Денков: Невъзможно е да се отмени дерогацията за руския петрол за седмица (ВИДЕО)

Невъзможно е да се отмени дерогацията за руския петрол в рамките на 7 дни. Това заяви в Благоевград премиерът Николай Денков.

„Реалистично и смислено е да се събират свръхпечалбите на „Лукойл“ от разликата в цените на двата вида нефт“, коментира още министър-председателят, след като ГЕРБ и ДПС внесоха предложение за отнемане на дерогацията на „Лукойл“. Според Денков има голяма разлика между това рафинерията да може да работи с различен петрол и въпросният петрол да е наличен. „Той се осигурява с дългосрочни договори, изискват се месеци на преговори. Това беше основната причина дерогацията да се прави на етапи“, допълни Денков. До края на годината би трябвало от „Лукойл“ да са внесли всички пари от данъците. За нас е важно средства от рафинерията да влязат с бюджета по правилния начин. Има фонд, който казва как да бъдат използвани парите“, коментира още министър-председателят.

„Разговорът за допълнителните средства за пенсионерите не е приключил”, каза Денков. Той подчерта, че трябва да се види изпълнението на бюджета през месец ноември и тогава темата ще бъде обсъдена отново. „Министърът на финансите имаше предвид, че не харесва принципа на този вид бонуси. По-важно е да се повишат пенсиите, така че да има средства през цялата година, отколкото да се дадат средства един или два пъти годишно”, поясни Денков в коментар на изказване на Асен Василев. В интервю за БНР в неделя министърът каза, че средстав за коледни добавки за възрастните хора не са заложени в бюджета.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -