- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Денков отговори на президента: Нямам ментори, това му е проблем на Радев (ВИДЕО)

 

„Нямам ментори. И може би това е проблемът на президента – че и той не ми е ментор. Няма други ментори. Не искам повече да коментирам чужди думи.“

Така премиерът Николай Денков коментира от Приморско думите на президента, че „сближаване с кабинета ще има, когато той се еманципира от своите ментори“.

Запитан за възможността за сближаване между институциите премиерът се позова на заложените механизми в Конституцията и в законите. „Този, който излиза от рамките, е президентът”, каза той.

Относно намаляване на катастрофите по пътищата Денков смята, че приетите нормативни промени дават резултат. „Ще ви представим статистики, за да видите как се е променил броя на хванатите шофьори след употреба на алкохол и на наркотици. Това убива нашите деца”, каза Денков.

Премиерът е в Приморско, за да присъства на крос триатлона „Лъвско сърце”. Той обяви, че минималните стипендии на студентите се увеличават от 85 на 120 лева. Повишение от 180 на 200 лева има и за горния праг на стипендиите. Държавата отпуска 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития.

- Реклама -

Последни новини