3.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Денков се огъна след протеста на фермерите: Ще намерим пари за вас

Държавата търси вариант за подпомагане на фермерите по повод техните протести, които са в целия Европейски съюз. Това заяви по време на блиц парламентарния контрол премиерът Николай Денков.

Академикът заяви, че правителството прави преглед на бюджета на Министерството на земеделието, като в неделя ще има нова среща с фермерите у нас за търсене на вариант за подпомагане. Той припомни, че тази година в бюджета са дадени допълнително 500 милиона лева.

Част от притесненията са основателни и Европейският съюз обмисля отпадане на някои от екологичните изиксквания.

„Това, което се търси, е от една страна решение на европейско ниво да отпаднат някои от екологичните изискваня. Има такова решение, така, че това е едно важно облекчение за фермерите. Всяка от държавите според своите въможности, търси ресурс, който би могъл да се използва, за да подкрепи фермерите. Това, което в момента правим, е преглед на Бюджета, на фонд „Земеделие“, в Земеделското министерство също, за да видим какви допълнителни средства можем да осигурим. В неделя ще имам трета среща с аграрните производители и тогава ще представим мерките, които можем да осигурим за тази година“, добави Денков.

 

Последни новини

- Реклама -