25.8 C
София
четвъртък, 13 юни 2024 г.

Денков се оплете в обяснения за скандалните билбордове на „Промяната“

Вчера лидерът на ПП ГЕРБ коментира скандалните билбордове на „Продължаваме промяната“, които са поставени в София и Пловдив. На тях са поставени образите на Николай Денков, от едната страна, а от другата са образите на Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Николай Денков се опита да се оправдае и съвсем се оплете в обясненията си в БТВ.

„Аз не съм ги поръчвал тези билбордове. Те са в Пловдив и София. Аз не съм кандидат от тук. Борисов през последните седмици каза, че е единственият готов за премиер. Казва си, че иска да управлява с Пеевски. От тази гледна точка някой ги рекламира тях. Трябва да са доволни, че някой безплатно им прави реклама“, коментира той в отговор на думи на Бойко Борисов.

Според него, явно се притесняват от това сравнение.

Попитан дали е искано разрешението му неговото лице да бъде поставено на въпросните билбордове, той отговори: „Такова сравнение ние правим в презентацията и то е след като покажем сравнение между политиките, които предлага ГЕРБ и политиките, които ние предлагаме“.

„Не виждам каква страна съм в тази дискусия. По същата логика трябва да съставят акт на Борисов и Пеевски. Техните лица също са там. Това е реклама за тримата“, смята Денков.

„Не е за моя сметка. Аз не го плащам това“ коментира още бившия премиер.

По-рано от Търговище Бойко Борисов коментира: „Начинът им на мислене е престъпен. Постоянно се чудят как да нарушат закона. Не са случайни, записите, пачките. Дори да са монтирани записите, те пак показват какъв престъпен начин на мислене имат тези хора (ПП-ДБ-бел на ред). Още през 2021 година казах, че са „измамници с бели якички“ и те излязоха точно такива“.

Централната избирателна комисия реши билбордовете да бъдат свалени. Решението на комисията е 3370-ЕП и е публикувано на сайта на ЦИК и установява извършено нарушение е по чл. 183, ал. 4 Изборния кодекс.

„Използването на лицата на други кандидати, предложени от други партии и коалиции за същия вид избор в един и същ агитационен материал, представлява призив за гласуване в подкрепа на кандидата на партията или коалицията от чието име се разпространява агитационния материал, съответно за неподкрепа за другите кандидати“. Освен, че с „описаното използване на агитационни материали се накърняват добрите нрави по смисъла на чл. 480, ал. 2 във връзка с чл. 183, ал. 4 ИК, е налице и призив за неподкрепа на кандидат по смисъла на §1 т.17 ИК“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини