- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Премиерът Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността

Министър-председателят Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Поводът е внесеният в Народното събрание проект на Закон за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Заседанието ще се проведе в четвъртък, 16-и ноември, от 8:00 часа. Поканени са председателят на Народното събрание Росен Желязков, председателите на комисиите в парламента по енергетика – Делян Добрев, по външна политика – Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната – Кирил Петков, и по икономическа политика и иновации – Хамид Хамид.

По време на заседанието ще бъде направена оценка на последиците и рисковете за националната сигурност на Република България при евентуално приемане на проектозакона, който предвижда отмяна в тридневен срок на предоставената от Съвета на ЕС дерогация за преработката на руски нефт от българската рафинерия.

Доклади по темата ще представят компетентните органи – Държавните агенции „Национална сигурност” и „Разузнаване”, както и Служба „Военно разузнаване”.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -