- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Денков: Не мога да бъда премиер в правителство, което бие хората по улиците

Ако е имало контакти от страна на Кирил Петков, те винаги са били за това, че трябва да се свърши работата по отношение на предпазването от купуване и продаване на гласове.

Това заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет по повод интервю на вътрешния министър Калин Стоянов пред NOVA.

Денков посочи, че вътрешният министър се справя блестящо с работата по отношение на членството на страната ни в Шенген, а ако има проблем, то е в две отношения, като първото е недооценката на ситуацията на протеста на футболните фенове. Вторият проблем е, че не чувам категорично осъждане от страна на министъра на това, което видяхме от страна на полицейските сили като злоупотреба.

По думите му трябва да бъде сформирана комисия в НС заради полицейското насилие. „Не мога да бъда премиер в правителство, което бие хората по улиците“, категоричен беше Денков. Той акцентира, че на протеста е имало полицаи без отличителни знаци и превишаване на права.

През последните 5 месеца има няколко съществени дейности, по които има напредък – едната е свързана със създаването на национален съвет за превенция и защита от домашно насилие. За първи път е създадена и структура в МВР за подкрепа на жертвите на домашно насилие, коментира Денков.

Премиерът отчете, че за първи път също така е подписан меморандум за сътрудничество между Министерството на правосъдието, МВР, Националното бюро за правна помощ, което позволява жертвите на домашно насилие да получат безплатна правна помощ. Създадени са и 2 нови кризисни центъра, с което общият им брой е 31, с 348 места за настаняване на жени и деца, пострадали от домашно насилие.

Денков коментира и протеста на футболните фенове. По думите му има превишаване на права от страна на служители на МВР и те нямат място в редиците на полицията. „Тези полицаи петнят полицията и нямат място там“, заяви Денков.

 

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -