30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Хасан Адемов: Депутати от ДПС се подписали под празен лист и така избрали Пеевски

„Има напрежение в партията и в парламентарната група. Становището на тези 17 човека, с което аргументират неучастието в заседанието, ясно показва, че не са съгласни с решенията, които се вземат в момента. Има двама съпредседатели. Това размиване между двамата води до напрежение.“ Това обясни Хасан Адемов, член на Централното оперативно бюро на ДПС, в ефира на Нова телевизия.

„Няма магическа пръчка, която да реши проблемите. Очаква се становището на почетния председател на ДПС Ахмед Доган“, заяви той.

Адемов каза, че 17 човека са се подписали под празен лист при избора на председател на парламентарната им група, а след това са разбрали, че са избрали Делян Пеевски. Той обаче отказа да каже дали този празен лист им е даден от Пеевски. „Те не са съгласни и реагират срещу начина на функциониране на групата“, каза Хасан Адемов.

Едно от решенията да се успокои ситуацията е и Джевдет Чакъров да стане председател на групата. „Избирателят иска да чуе, че ДПС се ръководи от колективни органи, няма натиск“, коментира той. И добави, че спешно трябва да се възстанови работата на колективните органи на партията.

Попитан има ли място и за Доган, и за Пеевски в ДПС, Адемов каза, че в ДПС има място за всеки, който спазва устава.

„И преди това е имало трусове. ДПС ще намери изход и сили и ще оцелее“, категоричен бе той.

Попитан кога за последно е говорил с Доган, той отговори: „Чух се с Доган преди ден. Той е в добро настроени и здраве. Очаква се в най-скоро време да излезе с изявление.“

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини