27.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.
Категории:

Дете е в кома след инцидент в плевенския театър


Момиче е в кома, след падане по време на репетиции в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. Инцидентът се е случил на 7 юни.

Едно от момичетата – Лора Петкова, които репетират в премиерния спектакъл „Дванайсета нощ“ на Детската студия при театъра, пада в пропадало в оркестрината на театъра на височина от около два метра. Падането е назад, при което удря главата си и получава черепно-мозъчна травма. Още вчера е направена спешна операция. Детето е на 16 години. Настанено е за лечение в болница „Д-р Георги Странски“, пише БТА.

„Има разследване от страна на полицията и прокуратурата, назначена е и вътрешна проверка“, каза още Кабаков. Той добави, че всички административни изисквания по отношение на пребиваването на децата в театъра – инструктажи за безопасност и други изисквания, по предписания на Инспекцията по труда, са направени. „В годините назад такъв инцидент с дете никога не се е случвал, категоричен е той.

„Всички сме в шок. Сутринта имахме водосвет в театъра, а след това и бе отслужена молитва за здраве в храм „Свети Николай“, допълни Кабаков.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини