- Реклама -

- Реклама -

1.6 C
София
неделя, 3 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Деян Николов: Важно е какво искат софиянци– мегаполис или град за хората

София има много проблеми и за да се справим с тях, а и по принцип за развитието на един град с мащаб на европейска столица, е необходимо да се работи ефективно между дванадесет и шестнадесет години. Моята цел е да възстановя справедливостта в управлението на София и да покажа на софиянци, че е възможно честно, прозрачно и с грижа за хората за кратко време да направим София най-добро място за живеене на Балканите.  Вярвам, че софиянци бързо ще направят разлика с досегашното управление на града. Ще заложим на по-добро градско планиране и много от проблемите, които имат съгражданите ми, ще започнат да се разрешават в първите дни от мандата ми. Не е трудно, просто е необходима политическа воля, която аз и екипът ми имаме.

Например,  на входа на София на „Цариградско шосе“ има небостъргачи. Аз не съм против, но, според мен, това, което трябва да направим, е референдум по темата, защото това са два различни пътя на развитие на града. Трябва да решим дали искаме София да запази този културен европейски облик, какъвто имат много други градове в Европа, примерно Виена, Прага. Има градове, които са тръгнали по този път. Има и градове, които са тръгнали по друг, по- модерен път с по-високи сгради. Ако ще правим по-високи сгради, нека да отредим едно място и да направим такъв бизнес център с високи сгради някъде в края на града. Това е моето виждане.

Има две различни стратегии за развитие на града и ще се допитаме до софиянци за това. Как искат да се развива София – като мегаполис или като град за хората с културен европейски облик и с добре развит туризъм. Нека те да  кажат  в какъв град искат да живеят.“, каза Деян Николов по време на участие в телевизионно предаване.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -