- Реклама -

- Реклама -

-0.5 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Деян Николов, Възраждане: В София сме на балотаж с Васил Терзиев

Кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев с едва 4% преди „Възраждане“. Тази статистика бе съобщена от Деян Николов в „Здравей, България” по Нова тв. „Ние не искаме да участваме на олимпийски принцип, искаме да управляваме София и смятаме, че можем. Това, което показват нашите проучвания, е, че сме на балотаж с Васил Терзиев”, каза Николов.

„Липсва справедливост по отношение на това как се изразходват средствата на София. Градът е един от най-мръсните в страната”, подчерта Николов. По думите му през годините са били направени и добри неща за столицата и даде пример с метрото. „За сметка на това много голяма част от останалата инфраструктура изостана в сравнение с други градове”, подчерта кандидатът за кмет.

По отношение на паркирането в центъра на столицата Николов смята, че всеки човек трябва да има осигурен безплатен престой за една кола в зоната, в която живее. „Оттам нататък трябва да се плаща. Да имаш повече стикери от паркоместата очевидно е въпрос на злоупотреба”, коментира той. Според анализа на „Възраждане” цената за паркиране в центъра на София трябва да се увеличи с между 2 и 3 пъти. Тези пари обаче щели да се инвестират в допълнителни паркинги и да намалят цената на билета за градския транспорт. Изчисленията сочат още, че с всеки лев по-скъпо паркиране в Синя и Зелена зони, цената на билета може да пада с 40 ст.

Приоритет в програмата на „Възраждане” е да се спре презастрояването на София. Според Деян Николов обаче това не означава градът да спре да расте – дори напротив. Той обясни, че столицата трябва да се разраства към периферията си. „В „Овча купел” се строи 9-етажна сграда между блоковете. Това можеше да бъде спряно, ако Наредбата за отстояние между сградите беше малко по-агресивна”, посочи кандидатът-кметът. По думите му, ако подобни терени се отчуждят, на тяхно место могат да се изградят детски площадки или градини.

Николов е категоричен, че проблемът с недостига на места в столичните детски градини се дължи на „чиста форма корупция”. „В София една детска градина има средно 8 групи. Това значи, че са ни необходими 30 детски градини. Могат да бъдат построени в рамките на един мандат, ако се строят на пазарни цени. В момента една група излиза около милион и триста хиляди до 2 млн. лв. Това е от 2 до 4 пъти по-скъпо от пазарната цена. Това е чиста форма корупция, комисионни и източване на бюджета”, категоричен е кандидатът за кмет на „Възраждане”.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -