20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Дисциплинарно уволнение за учителката, заснета да бие и скубе деца във Велинград (ВИДЕО)

Възпитателката, обвинена в насилие над деца в детска градина във Велинград, ще бъде дисциплинарно уволнена. На директорката на детското заведение пък се налага наказание „Забележка“. Това реши свиканата по случая комисия в Община Велинград.

Директорката Мая Якимова обясни, че не е била наясно, че в детското заведение се случват подобни неща. На въпрос дали ще уволни възпитателката отговори: „Разбира се. След като взема абсолютно всички обяснения от колегите. Тя публикува, че това не е вярно”, заяви Якимова.

Жената, заснета да упражнява насилието, е разпозната веднага. Бащата на един от потърпевшите деца – Петър Томанов каза, че тя е задържана.

„Веднъж взех детето от градина, насинено под брадичката, а ушето му беше дърпано. То обаче не можа да ми обясни какво точно се е случило. Явно беше наплашено. Успокоих го. Каза ми: „Тати, вече ще слушам и леля Нели няма да ме заключва в тоалетната. Тати, Нели бие”. Леля Нели е въпросната учителка. Детето се страхуваше дори да влиза в двора на градината”, сподели Томанов.

„Когато прибирахме детето от градината винаги имаше засъхнали сълзички. Чорапките му миришеха на урина. И аз се чудех откъде идва това. От негови думи разбрах, че е било затваряно в тоалетната”, разказа Ниязе Томанова.

Този следобед родителите на децата, които посещават заведението, планират да се съберат на протест в града.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини