19.9 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.
Категории:

Дни на отворените врати на Клиниката по кардиология в „Лозенец“

МБАЛ „Лозенец“ продължава своята традиция да предлага медицински грижи на пациентите.

Тази събота и неделя – 15 и 16 юни, от 10:00 до 16:00 часа в лечебното заведение ще се проведат Дни на отворените врати на Клиниката по кардиология. Тогава ще бъдат извършени профилактични кардиологични прегледи не само на всички осигурени, но и на неосигурени пациенти. От услугата могат да се възползват граждани на ЕС, а прегледите ще бъдат осъществени от висококвалифицираните специалисти от Клиниката по кардиология.

Прегледите включват не само извършването на електрокардиограма, но и ехокардиография при медицински показания. По преценка на специалистите и след обстоен анализ на състоянието на пациентите, ще се извършват и клинико-лабораторни изследвания с оглед изключване на проблеми с мастния им профил.

Прегледите ще се извършват на етаж 2 в диагностично-консултативния блок на лечебното заведение.

България е страната в Европейския съюз с най-висок дял на смъртни случаи, дължащи се на сърдечно-съдови заболявания – 61% от всички починали, сочат данните на Евростат. Лечението на тези заболявания е скъпо и натоварва здравната система, повишава дните болнични, което от своя страна намалява производителността на хората в активна възраст.

Профилактиката е най-добрият вариант това да не се случва, за което дават шанс Дните на отворените врати на УМБАЛ „Лозенец“.

Записването на часове ще се осъществява на тел: 02/96 07 682.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини