- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Доберман нахапа жена и разкъса кучето ѝ във Велико Търново

Жена е в болницата във Велико Търново, а кучето, което разхождала, бере душа във ветеринарна клиника, след като са били нападнати от избягал от стопаните си доберман.

Директорът на болницата във Велико Търново д-р Даниел Илиев коментира, че е оперирана значителна рана на дясна предмишница. Тази сутрин жената е в добро общо състояние, без опасност за живота.

Д-р Илиев благодари за бързите действия на екипа на Спешна помощ, който се е отзовал на инцидента. По думите му жената е била в психологически шок.

Не се очакват сериозни проблеми по възстановяването, допълни директорът на болницата във Велико Търново. Той акцентира, че има проблем с финансирането по Здравна каса на лечението на големи рани.

„Касата финансира процедури при малки наранявания, които изискват шев и леки възстановявания, но по отношение на големи раневи повърхности те не са предвидени, има известна неяснота“, заяви Илиев.

Инцидентът е станал в понеделник около 07:30 часа, в оживен квартал до детска градина. 44-годишната жена разхождала кучето си, когато доберманът ги напада.

Пред лекарите жената разказала, че е била нападната от голям черен доберман, около 80 килограма. Тогава тя грабва своето куче на ръце, след което доберманът напада нея.

„Оперира я най-добрият наш хирург – доктор Иван Манчев. Той смята, че няма да има сериозни проблеми по възстановяването”, заяви д-р Илиев.

Възстановяването ще продължи 2-3 седмици.

Пред лекарите жената е казала, че ще търси правата си по съдебен път. Кучето е задържано, собственикът – не.

- Реклама -

Последни новини