- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Домашен арест с електронна гривна за Васил Божков, засега

Васил Божков излиза от килията, след като Софийският апелативен съд му определи домашен арест

Софийският апелативен съд определи домашен арест с гривна за проследяване на Васил Божков. Неговите поддръжници посрещнаха решението с аплодисменти. На мярката беше и синът му Антон Божков. Според съда опасността той да се укрие, не е изчезнала, макар да е значително по-малка.

Магистратите се позоваха на това, че Божков има финансови възможности и много контакти. В същото време обаче, когато е напуснал България на 25 януари, той все още не е знаел, че ще бъде обвинен, а може да се приемат и двете хипотези, че се е върнал доброволно, както и че има решение на съда за неговата екстрадиция.

Съдът отбеляза, че заради интензивните действия на прокуратурата, вероятността той да извърши друго престъпление, е вече значително намаляла. Според апелативните магистрати обаче не всички обвинения на Божков са доказани, както и това, че престъпната група се състои от него и още девет човека.

Милион и половина е гаранцията за Божков по делото за културните ценности.

„Още от самото начало съм искал да се върна в България, молбата ми беше удовлетворена през юни. Никога не съм се притеснявал да се върна“, каза Божков.

В момента колекцията на Божков се пази от 24-часова охрана, защото е доказателство по първото дело, предаде днес.бг.

Не е ясно обаче дали Васил Божков ще напусне килията, тъй като се очаква да бъде поискан постоянен арест по друго досъдебно производство срещу него, което е за подбудителство към убийства, рекет и изнасилване.

По-рано днес стана ясно, че по това дело са му били повдигнати първо обвинения след връщането му от Дубай.

 

Снимка: Николай Литов/24 часа

 

 

- Реклама -

Последни новини